Indië Reünie

Op de Generaal Spoorkazerne te Ermelo was vandaag het toneel van de jaarlijkse reünie van onze regimentsleden die ooit uitgezonden zijn geweest naar Nederlands - Indië. 

Nog steeds is dit voor deze veteranen het moment waar ze al maanden naar uitkijken. 
Daarom waren er vandaag dan ook bijna 75 veteranen uit heel Nederland naar Ermelo gekomen. 
Nadat ze een bakkie koffie en een koek hadden gekregen gingen ze op zoek naar de maten om elkaar weer een ferme handdruk en omhelzing te geven. Ondanks dat vele minder goed te been zijn of andere kwaaltjes hebben was de sfeer meer dan uitstekend.

Op wanden waren oude zwart- wit geplakt van de "goede ouwe tijd" en dus werden de herinneringen opgehaald en de verhalen kwamen weer bij velen naar boven. Verhalen die ze aan elkaar vertelde maar ook aan hun meegekomen familieleden.

Na een voortreffelijke "blauwe hap" gingen zo'n beetje alle krasse knarren richting ons monument om daar een bloemstuk neer re leggen en een minuut stilte in acht te nemen voor hun gesneuvelde maten.

Terug in de Partyzaal was er nog tijd voor een borreltje en natuurlijk het akkefietje werd ook nog gedronken. 
Wat voor velen was het daarna tijd om huiswaarts te keren. En tijdens het afscheid nemen hebben ze tegen elkaar beloofd om volgend jaar weer present te zijn.

Het was voor onze oud strijders een top dag, mede dankzij de financiële steun van het vfonds en de ondersteuning van de mannen en vrouwen van 421 HOSPcie. Maar de grootste aanjager is mevr Erna Weijs. Zij brengt alle geneeskundige Indië veteranen ieder jaar weer bijelkaar.