Uitreiken gedenkboek Sgt1 Robert Donkers aan Stan

Uitreiken gedenkboek Sgt1 Robert Donkers aan zijn zoon Stan.

Op 6 april 2016, voorafgaand aan de herdenking van de gevallenen van het Regiment komt Stan, de zoon van de in 2007 overleden Robert Donkers, de Partyzaal in met een door hem geschreven brief, waarin hij vraagt om informatie over zijn vader. Stan heeft zijn vader nooit gekend, aangezien zijn moeder van hem in verwachting was toen zijn vader in Afghanistan overleed.

Op initiatief van Generaal de Graaf krijgt Stan de gelegenheid om zijn brief zelf voor te lezen tijdens de herdenking.

S´avonds komt het bericht, de brief en een paar foto´s op Facebook. Met deze actie vergaard Stan internationale bekendheid, zowel van de schrijvende pers als menig televisieprogramma. Als zijn moeder hier aan had toegegeven was ze 14 dagen lang iedere avond op tv geweest. Doordat het bericht op Facebook zoveel gedeeld is heeft het heel veel mensen bereikt. Hierdoor hebben heel veel mensen de gelegenheid genomen om een bericht te sturen in de vorm van een mail, een brief, een berichtje via messenger of het sturen van foto´s van Robert. Zowel van de ceremonie in Afghanistan als bv klassenfoto's van de lagere school. Kortom heel veel reacties.

D.z.v. de secretaresse van C-400 zijn al deze berichten gebundeld tot een boek.

Afgelopen dinsdag 4 oktober heb ik de eer gehad om samen met de Aooi van den D. het boek te overhandigen aan Stan.

Zowel Stan als zijn moeder vonden het prachtig. Zoveel informatie over papa van zoveel verschillende mensen uit zijn leven ONGELOOFLIJK. 

Namens Stan en zijn moeder willen we iedereen bedanken die hier aan heeft meegewerkt. Voor Stan een mooi herinnering aan zijn PAPA.

RA Hans van Lieshout