Hoge Duitse onderscheiding voor Generaal de Graaf

Op dinsdag 8 maart 2016 heeft ambassadeur Franz Josef Kremp tijdens een feestelijke bijeenkomst aan brigadegeneraal-arts de Graaf het  Groot kruis van verdienste (Duits: "Großes Verdienstkreuz ") overhandigd. Met de orde wordt de generaal gehuldigd voor zijn inzet om de Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van militaire gezondheidszorg te verbeteren.

"Het is een grote eer deze Duitse onderscheiding te mogen ontvangen. Het onderstreept de meerwaarde van en noodzaak voor de bijzondere samenwerking van beide krijgsmachten om de gezondheidszorg en de keten te versterken. Een blijk van waardering voor de inzet van velen die zich hebben ingespannen voor de binationale samenwerking", aldus Bgen-arts De Graaf.

De orde van verdienste is de enige nationale en daarmee hoogste orde van de Bondsrepubliek. Zowel Duitsers als buitenlanders kunnen in aanmerking komen voor het ereteken.  Eerder ontvingen commandant der strijdkrachten, Tom Middendorp, en commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif, de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland.