Goodies van het Regiment.

 

Om het Regiment te promoten en een warm hart toe te dragen hebben wij verschillende "goodies".

Hieronder de foto's van de "goodies" en de bijbehorende prijzen. 

Ze zijn via de RA te bestellen door een message bericht FB te sturen of via de milaccount . Voor de bracelet geldt dat je je polsomtrek moet opmeten. 

Dus draag uw Regiment een warm hart toe en koop een of meerdere "goodies".

 

Klik voor Facebookpagina Regiment Geneeskundige Troepen

 

Bracelet €15,00


Stropdas €17.50


Manchetknopen €9.00


Dasspeld (m/v) €8.00

Vlinderstrikje €15.00


Lavalette €15.00


Telescoopbekertje €12.00


Broekriemgesp €5.00

Regimentschildje €12.50


Kruikje Akkefietje 0.2liter €8.00


Kruikje Akkefietje 0.5 liter €10.00


Kruikje Akkefietje 1.0 liter €18.00

Glazen fles Akkefietje 1.0 liter €12.00

 

        

 

 

Indië Reünie

Op de Generaal Spoorkazerne te Ermelo was vandaag het toneel van de jaarlijkse reünie van onze regimentsleden die ooit uitgezonden zijn geweest naar Nederlands - Indië. 

Nog steeds is dit voor deze veteranen het moment waar ze al maanden naar uitkijken. 
Daarom waren er vandaag dan ook bijna 75 veteranen uit heel Nederland naar Ermelo gekomen. 
Nadat ze een bakkie koffie en een koek hadden gekregen gingen ze op zoek naar de maten om elkaar weer een ferme handdruk en omhelzing te geven. Ondanks dat vele minder goed te been zijn of andere kwaaltjes hebben was de sfeer meer dan uitstekend.

Op wanden waren oude zwart- wit geplakt van de "goede ouwe tijd" en dus werden de herinneringen opgehaald en de verhalen kwamen weer bij velen naar boven. Verhalen die ze aan elkaar vertelde maar ook aan hun meegekomen familieleden.

Na een voortreffelijke "blauwe hap" gingen zo'n beetje alle krasse knarren richting ons monument om daar een bloemstuk neer re leggen en een minuut stilte in acht te nemen voor hun gesneuvelde maten.

Lees meer: Indië Reünie 

Bloemstuk voor Geneeskundige Veteranen Nederlands Indië

Op 7 December jongstleden heeft de Regimentscommandant, lkol Henry Bloemendal namens het Regiment en de Geneeskundige Veteranen Nederlands Indië een bloemstuk gelegd tijdens de herdenking  “7 December” in Schaarsbergen.

 

Samen met nabestaanden, vertegenwoordigers van reüniecomités en belangstellenden zijn op deze dag de militairen van:

·         de voormalige 1 Divisie  “7 December”;

·         de “7 December” bataljons;

·         het Operationeel Commando “ 7 December”;

·         en 11 Luchtmobiele Brigade (Air Assault) “ 7 December” herdacht die bij de uitoefening van hun taak om het leven zijn gekomen.

 

Deze herdenking wordt jaarlijks georganiseerd door 11 Luchtmobiele Brigade.

Nieuwe commandant voor 400 geneeskundig bataljon

Vanaf 23 november 2017 is luitenant-kolonel Henry Bloemendal, de nieuwe Commandant 400 Geneeskundig bataljon. De overste Bloemendal nam in Ermelo vol trots het commando van 400 Geneeskundig Bataljon en het regimentscommando van het Regiment Geneeskundige Troepen van de Koninklijke Landmacht over van luitenant-kolonel Peter Meijer.

 

Overdracht van lkol Meijer naar lkol Bloemendal              

 

Lange reorganisatie 

"De afgelopen jaren stonden voornamelijk in het teken van de reorganisatie en de operationele militaire geneeskundige ondersteuning van onze Krijgsmacht. Niet alleen op land maar ook zijn onze daden zichtbaar geweest in het operationele maritieme domein,” aldus scheidend commandant Meijer. “De afgeronde reorganisatie heeft regelmatig tot onrust geleid. Deze reorganisatie duurde veel te lang. En we hebben honderden fijne collegae het bataljon zien verlaten. Ik realiseer mij als geen ander dat de grootste uitdaging de afgelopen jaren heeft bestaan in het goed geïnformeerd en gemotiveerd houden van de mensen.” ons terug naar hetgeen ons in het Regiment verbindt: Eripiendo Victoriae Prosum: al helpende dien ik de overwinning. “

               

 

Al helpende dien ik de overwinning 

Bloemendal voegde daar aan toe: “Goede operationeel geneeskundige zorg lever je als eenheid nooit alleen, dit doen we samen; samen met een gemeenschappelijk doel; samen als collega met respect voor elkaar en met passie voor ons beroep. Uiteindelijk doen we dit werk niet voor ons zelf, maar doen wij ons werk voor de ander. Dit brengt ons terug naar hetgeen ons in het Regiment verbindt: Eripiendo Victoriae Prosum: al helpende dien ik de overwinning. “