Geneeskundige dienst oefent op het JWC te Noorwegen

 

Eindelijk lente! 20 graden Celcius in Nederland! Zo niet in het herfstachtige Stavanger. Vanaf 24 maart tot en met 7 april worden de hoofdkwartieren van het 1(German/Netherlands) Corps en het Joint Logistic Support Group (JLSG) geëvalueerd en gecertificeerd. Dat vindt plaats op het Joint Warfare Centre (JWC) en wordt uitgevoerd door evaluatoren van SHAPE. Na evaluatie en certificering staan zowel het HQ 1(GE/NL) Corps als het HQ JLSG gereed om tussen 1 juli 2017 – 1 juli 2018 een eventuele „Small Joint Operation“ te kunnen leiden voor de NATO.

 

Lees meer: Geneeskundige dienst oefent op het JWC te Noorwegen

Functieoverdracht RA

Op 17 november heeft de adjudant van Lieshout zijn functie overgedragen aan de adjudant van den Dungen. Voor de stokoverdracht ontving adjudant Van Lieshout de gouden medaille voor 36 jaar eerlijke en trouwe dienst. Hij ontving de medaille uit handen van de overste Meijer, tevens Bataljons- en Regimentscommandant van de Geneeskundige Troepen. 

 

Na de uitreiking van de gouden medaille vond de functieoverdracht plaats. Na de speech van de aftredende RA werd het nieuwe monument onthuldigd. Vervolgens werd de stok daadwerkelijk overgegeven. Na de korte maar krachtige speech van de nieuwe RA werd de adjudant van Lieshout onder luid applaus in een nekaf van de appelplaats gereden. De dag werd feestelijk afgesloten tijdens de regimentsborrel. 

Militair veldhospitaal bij Nationaal Militair Museum

Militair veldhospitaal te bezichtigen bij Nationaal Militair Museum


Van maandag 29 oktober t/m vrijdag 11 november oefenen militairen van de Landmacht op het terrein van het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. De militairen trainen hier om overal ter wereld en onder alle omstandigheden inzetbaar te zijn. Dit kan natuurlijk ook in Nederland zijn.

De militairen behoren tot het 400 Geneeskundige bataljon. Zij zorgen voor geneeskundige verzorging voor de hele krijgsmacht. Van eerste hulp tot chirurgische capaciteit en intensive care in hoogwaardige mobiele hospitalen. Dit doet de eenheid wereldwijd en onder alle omstandigheden. Hier kan een gewonde soldaat worden ondergebracht en ontvangt deze specialistische zorg van bijvoorbeeld een chirurg. Deze kan ledemaat- en levensreddende handelingen verrichten.

Onderstaand foto's van de voorbereidende fase. Meer foto's en video's volgen. 

Wilt u het hospitaal bezoeken? Onderstaande link verschaft u daar gedetailleerde informatie over.

 Lees meer>>

Uitreiken gedenkboek Sgt1 Robert Donkers aan Stan

Uitreiken gedenkboek Sgt1 Robert Donkers aan zijn zoon Stan.

Op 6 april 2016, voorafgaand aan de herdenking van de gevallenen van het Regiment komt Stan, de zoon van de in 2007 overleden Robert Donkers, de Partyzaal in met een door hem geschreven brief, waarin hij vraagt om informatie over zijn vader. Stan heeft zijn vader nooit gekend, aangezien zijn moeder van hem in verwachting was toen zijn vader in Afghanistan overleed.

Op initiatief van Generaal de Graaf krijgt Stan de gelegenheid om zijn brief zelf voor te lezen tijdens de herdenking.

S´avonds komt het bericht, de brief en een paar foto´s op Facebook. Met deze actie vergaard Stan internationale bekendheid, zowel van de schrijvende pers als menig televisieprogramma. Als zijn moeder hier aan had toegegeven was ze 14 dagen lang iedere avond op tv geweest. Doordat het bericht op Facebook zoveel gedeeld is heeft het heel veel mensen bereikt. Hierdoor hebben heel veel mensen de gelegenheid genomen om een bericht te sturen in de vorm van een mail, een brief, een berichtje via messenger of het sturen van foto´s van Robert. Zowel van de ceremonie in Afghanistan als bv klassenfoto's van de lagere school. Kortom heel veel reacties.

D.z.v. de secretaresse van C-400 zijn al deze berichten gebundeld tot een boek.

Afgelopen dinsdag 4 oktober heb ik de eer gehad om samen met de Aooi van den D. het boek te overhandigen aan Stan.

Zowel Stan als zijn moeder vonden het prachtig. Zoveel informatie over papa van zoveel verschillende mensen uit zijn leven ONGELOOFLIJK. 

Namens Stan en zijn moeder willen we iedereen bedanken die hier aan heeft meegewerkt. Voor Stan een mooi herinnering aan zijn PAPA.

RA Hans van Lieshout

Commando overdracht 470 MOGOScie

Tijdens een indrukwekkende ceremonie is het commando over 470 Mogoscie overgedragen. Naast de volledig aangetreden eenheid waren familie, vrienden en vele collega's aanwezig bij de ceremonie.