Goodies van het Regiment.

 

Om het Regiment te promoten en een warm hart toe te dragen hebben wij verschillende "goodies".

Hieronder de foto's van de "goodies" en de bijbehorende prijzen. 

Ze zijn via de RA te bestellen door een message bericht FB te sturen of via de milaccount . Voor de bracelet geldt dat je je polsomtrek moet opmeten. 

Dus draag uw Regiment een warm hart toe en koop een of meerdere "goodies".

 

Klik voor Facebookpagina Regiment Geneeskundige Troepen

 

Bracelet €15,00


Stropdas €17.50


Manchetknopen €9.00


Dasspeld (m/v) €8.00

Vlinderstrikje €15.00


Lavalette €15.00


Telescoopbekertje €12.00


Broekriemgesp €5.00

Regimentschildje €12.50


Kruikje Akkefietje 0.2liter €8.00


Kruikje Akkefietje 0.5 liter €10.00


Kruikje Akkefietje 1.0 liter €18.00

Glazen fles Akkefietje 1.0 liter €12.00

 

        

 

 

Indië Reünie

Op de Generaal Spoorkazerne te Ermelo was vandaag het toneel van de jaarlijkse reünie van onze regimentsleden die ooit uitgezonden zijn geweest naar Nederlands - Indië. 

Nog steeds is dit voor deze veteranen het moment waar ze al maanden naar uitkijken. 
Daarom waren er vandaag dan ook bijna 75 veteranen uit heel Nederland naar Ermelo gekomen. 
Nadat ze een bakkie koffie en een koek hadden gekregen gingen ze op zoek naar de maten om elkaar weer een ferme handdruk en omhelzing te geven. Ondanks dat vele minder goed te been zijn of andere kwaaltjes hebben was de sfeer meer dan uitstekend.

Op wanden waren oude zwart- wit geplakt van de "goede ouwe tijd" en dus werden de herinneringen opgehaald en de verhalen kwamen weer bij velen naar boven. Verhalen die ze aan elkaar vertelde maar ook aan hun meegekomen familieleden.

Na een voortreffelijke "blauwe hap" gingen zo'n beetje alle krasse knarren richting ons monument om daar een bloemstuk neer re leggen en een minuut stilte in acht te nemen voor hun gesneuvelde maten.

Lees meer: Indië Reünie 

28 december 2017 is Majoor Peter van Ree overleden

Geschokt en verdrietig hebben wij het bericht ontvangen van het plotselinge overlijden van onze collega Peter van Ree op 28 december jl. Peter werd onwel terwijl hij zijn favoriete fietssport beoefende en is ten gevolge daarvan overleden. 

Majoor Peter van Ree was, na vele functies in het operationele domein en in de instructie, sinds april 2016 Stafofficier Opleidingen bij de Directie P&O van Staf CLAS. Hij was een toegewijd militair en een fijne collega. Peter is helaas slechts 54 jaar geworden. Hij zal herinnerd worden als iemand met hart voor de zaak, vakkundig, open en eerlijk, maar vooral als een echt mensenmens. Zijn collega’s binnen Staf CLAS, het Regiment Geneeskundige troepen en ook daarbuiten zullen hem enorm missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten. We wensen hen sterkte toe in deze moeilijke tijd.  

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het afscheid van Peter in volle gang. De afscheidsdienst voor Peter van Ree zal plaatsvinden op vrijdag 5 januari om 14:00 uur in de Korporaal van Oudheusdenkazerne te Hilversum. Voorafgaande aan de dienst is er gelegenheid tot afscheid nemen condoleren van 12:00 tot 13:45 uur.

Online condoleren kan ook. << Klik hier >> 

Defensiemedewerkers kunnen op de Startpagina van Staf CLAS de berichtgeving blijven volgen.

Op deze korte termijn is het haast onmogelijk iedereen in het netwerk van Peter te benaderen, dus graag verzoek ik u dit bericht met andere collega’s in uw netwerk te delen.

Tevens namens het Regiment Geneeskundige Troepen willen we de familie en nabestaanden heel veel sterkte wensen.

Bron:
Intranetpagina Staf CLAS

Op 25 december 2017 is Maj (bd) Jaap de Jong overleden.

Op 25 december 2017 is op 66 jarige leeftijd oud Maj (bd) Jaap de Jong overleden. De crematieplechtigheid zal worden gehouden op dinsdag 2 januari te Utrecht.

Namens het Regiment Geneeskundige Troepen willen we de familie en nabestaanden heel veel sterkte wensen.