VETERANENDAG 2017

Van de voorzitter.

 

Beste leden,

Ook dit jaar heeft onze Vereniging weer deelgenomen aan de jaarlijkse Veteranendag.

Een afvaardiging van bestuur en leden heeft de officiële opening van de dag in de Ridderzaal bijgewoond. Naast het programma in de Ridderzaal, met de Koning, de minister president en de minister van defensie, zijn onze vertegenwoordigers aanwezig geweest bij de grote medaille uitreiking op het Binnenhof en tot slot hadden zij een mooie zitplaats op de eretribune om van daaraf het defilé te zien voorbij trekken.

Op het Malieveld waren we aanwezig met een stand. De organisatie daarvan wordt bij toerbeurt gedragen door één van onze afdelingen. Deze keer was dat de regio Midden. Voortrekkers van deze afdeling zijn natuurlijk de voorzitter Ton Bekker, Jan Willem Augustinus en terug in een LVVGNKD functie de oud secretaris van het dagelijksbestuur, Leontien van den Berg.

Zij werden bijgestaan door vrijwilligers, zowel van de Vereniging als ook van Buddy Support.

Ik dank allen die meegewerkt hebben aan de voorbereiding en uitvoering van deze dag zeer voor hun inzet. Het was uitstekend geregeld!

Onze Regiments adjudant, Cor van den Dungen, dank ik voor zijn support.

Het detachement dat deelnam aan het defilé onder leiding van de eerste luitenant Smit zag er prima uit. De mix van jonge actieve veteranen en de nog lang niet oude post actieve veteranen was prima. Maar toch ook een kritische noot; de Vereniging telt ruim meer dan 200 leden. Daarvan hebben er vijf meegelopen en dat vind ik erg weinig. Ik nodig de leden nu reeds uit om volgend jaar ook eens mee te lopen. Je zal ervaren dat het een leuke en enerverende bezigheid is.

Tot slot een woord van grote waardering voor één van onze oudste leden, de Indië veteraan en Engeland vaarder adjudant buiten dienst Wim Faas. Wim is 90 jaar nog altijd fit en aanwezig tijdens Veteranendag bij ons op het Malieveld. Ik weet zeker dat hij als 91 jarige er volgend jaar ook weer bij zal zijn.

 

Met vriendelijk groet,

 

Arie de Jager