Wereldlezing: Ad van Liempt

 

13-06-2017 - de bblthk, Stationsstraat 2, 6701AM Wageningen

Op dinsdagavond 13 juni a.s. organiseert Wageningen45 een wereldlezing verzorgd door dr. Ad van Liempt. De heer Van Liempt zal tijdens deze bijeenkomst uitweiden over de geschiedenis van het Rode Kruis, waarover op 10 mei ook een boek gepubliceerd werd. De lezing werpt licht op de vergeten helden en heldinnen van het Rode Kruis, die huis en haard verlieten om ver weg of dichtbij hun medemensen te helpen. Daarnaast toont de heer Van Liempt hoe het Rode Kruis zich ontwikkelde van een hulpverleningsorganisatie met een onmiskenbaar militair stempel tot de organisatie anno nu.

Spreker:        Dr. Ad van Liempt
Waar:             bblthk, Stationsstraat 2, 6701AM Wageningen
Aanvang:       Start lezing 20.00 uur
Kosten:          Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar consumpties zijn voor eigen rekening.


Na afloop van de lezing is er mogelijkheid tot discussie en het stellen van vragen. Aanmelden is verplicht in verband met beperkte capaciteit. U kunt zich hier aanmelden.

Over de spreker
Ad van Liempt (1949) werkte bijna veertien jaar in de regionale dagbladjournalistiek voor hij overstapte naar de televisie. Hij werkte bij het NOS Journaal en had leidinggevende functies bij Studio Sport, NOS-Laat en NOVA

In 2000 was hij mede-oprichter en eerste eindredacteur van het geschiedenis-programma Andere Tijden. Later werd hij, tot zijn vertrek in 2010, chef van de afdeling geschiedenis van NPS/VPRO.

Sinds 2006 is hij bijzonder lector onderzoeksjournalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Nieuwe locatie
Voor deze wereldlezing is gekozen voor een andere locatie dan u van ons gewend bent. Deze keer wordt de lezing gehouden in de bibliotheek in Wageningen, in plaats van in Hotel de Wereld.