Stand LVVGNKD Veteranendag 2016

Veteranendag 25 juni 2016

Zaterdag 25 juni 2016 was het weer zover, de landelijke Veteranendag in Den Haag. Regio Noord had de eer om dit jaar de stand van de LVVGNKD te bemannen. Nadat Theo van der Zanden op 11 mei naar de voorlichtingsdag was geweest en de aanvraag voor de stand was ingediend waren de voorbereidingen zo goed als rond. De stand zelf werd ingericht op donderdag door Cor van den Dungen, Theo en Sandra van der Zanden met hulp van Hans Bakker als voorzitter regio Zuid. Het Malieveld was tijdelijk omgetoverd tot een Maliemeer, door de overvloedige regenval. Maar met hulp van de organisatie kregen we alle materialen toch in de tent en konden we gaan inrichten. Na een uurtje hard werken was dit klaar en na de inspectie door de brandweer werd de tent tot zaterdagmorgen afgesloten.

Lees meer: Stand LVVGNKD Veteranendag 2016

VETERANENDAG 2016

VETERANENDAG 2016

Van de voorzitter.

Beste leden,

Ook dit jaar heeft onze Vereniging weer deelgenomen aan de jaarlijkse Veteranendag.

Een afvaardiging van bestuur en leden heeft de officiële opening van de dag in de Ridderzaal bijgewoond. Naast het programma in de Ridderzaal, met de Koning, de minister president en de minister van defensie, zijn onze vertegenwoordigers ook aanwezig geweest bij de grote medaille uitreiking op het Binnenhof en tot slot hadden zij een mooie zitplaats op de eretribune om van daaraf het defilé te zien voorbij trekken.

Op het Malieveld waren we aanwezig met een stand. De organisatie daarvan wordt bij toerbeurt gedragen door één van onze afdelingen. Deze keer was dat de regio Noord. Voortrekkers van deze afdeling zijn Theo van de Zanden en Cor van den Dungen.

Zij werden bijgestaan door vrijwilligers, zowel van de Vereniging als ook van Buddy Support. Hun namen vind je terug in het prima artikel van overste van der Zanden, te vinden op onze site.

Ik dank allen die meegewerkt hebben aan de voorbereiding en uitvoering van deze dag zeer voor hun inzet. Het was uitstekend geregeld!

Ook onze Regiments adjudant, Hans Van Lieshout, dank ik voor zijn support.

Tot slot een woord van grote waardering voor één van onze oudste leden, de Indië veteraan adjudant buiten dienst Wim Faas. Wim is 89 jaar nog altijd fit en aanwezig tijdens Veteranendag bij ons op het Malieveld. Ik weet zeker dat hij als 90 jarige er volgend jaar ook weer bij zal zijn.

Met vriendelijk groet,

Arie de Jager

Verslag grote reünie geneeskundige Indië veteranen

Grote reünie geneeskundige Indië veteranen.

Door: Arie de Jager Lkol b.d Gnktr en voorzitter van de LVVGNKD

Op 21 april is er een grote reünie gehouden voor meer dan 100 geneeskundige veteranen die gediend hebben in voormalig Nederlands Indië in de periode 1946-1951. Het is dit jaar precies 70 jaar geleden dat de eersten vertrokken. Uiteindelijk zijn er zo’n 8000 uitgezonden geweest. De reünie is tot stand gekomen op basis van een samenwerkingsverband tussen vertegenwoordigers van de verschillende onderdelen die in Indië ingezet zijn geweest;  het Regiment Geneeskundige Troepen , 400 Geneeskundig Bataljon en de Landelijke Vereniging Veteranen Geneeskundige Diensten.  Ook  door het Veteranen Instituut en het Fonds 1815 is zeer welkome steun verleend.  Een voortrekkers rol is vervuld door  de 1e Hulp Verbandplaats Afdeling (1 HUPVA) vertegenwoordigd door mevrouw Erna Weijs-Postma en haar vader de heer Auke Postma, zoon van een in 1947 gesneuvelde veteraan.

Lees meer: Verslag grote reünie geneeskundige Indië veteranen