Algemene ledenvergadering op 30 november 2017

 Beste leden van de LVVGNKD,

 
Op 30 november zal de algmene ledenvergadering plaatsvinden in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg.
 
 
 
Gepland Tijdschema:
 
11:30 - 12:30 ontvangst
 
12:30 - 13:30 lunch
 
13:45 - 15:00 vergadering
 
15:00 - borrel 
 
Voor 11:30 en na de vergadering kan het museum worden verkend. 
 
Openingstijden: 10:00-17:00u
 
Meer informatie volgt.
 

Adres

  • Nationaal Militair Museum
    Verlengde Paltzerweg 1
    3768MX Soest

Ontmoetingsdag voor (ex)geüniformeerden en (jonge) veteranen

Op vrijdag 29 september a.s. organiseert ECHOS Homes (PMT) in samenwerking met diverse partners, waaronder 43 Mechbrig, BNMO, Politie veteranen Platform een ontmoetingsdag voor veteranen en (ex)geüniformeerden uit alle beroepstakken.

Dit evenement vind plaats op het basiskamp (compound) Entre Nous in Frederiksoord.

Dit kamp is gebouwd in de stijl van een militaire compound, zoals gebruikt in Irak.

Gedurende de maand september maken diverse kunstenaars gebruik van deze locatie met als doel de discussie los te maken over de hedendaagse verzorgingsstaat en hoe dat voor de toekomst moet. Zie ook basiskamp-entrenous.nl.

Op vrijdag 29 september willen wij diverse groepen laten samenkomen en onder het genot vande nodige versnaperingen, en in eerste instantie een gezellige dag bezorgen, en daarnaast ook wel kijken naar, en misschien wel de discussie los maken over, onze huidige verzorgingsstaat.

Met 2 gastsprekers te weten Edwin Stolk, initiatiefnemer van het hele project, met zijn visie op  de hedendaagse verzorgingsstaat,en daarnaast “De nieuwe dominee” (Robert van den Bout) en hij neemt zijn toehoorders mee in de wereld van goed en slecht leiderschap, maken wij de dag vol.

De muzikale  ondersteuning wordt gedaan door de Duncan Donuts.

Voor de kinderen zijn er allerlei belevingen, waaronder enkele voertuigen een springkussen, en andere zaken.

Entreeprijzen € 6,50 volwassenen en € 4,50 kinderen.

Inclusief koffie/thee, 2 consumpties en een warme hap.

Tickets zijn te verkrijgen via www.echos.nl/winkel

 

Lees meer: Ontmoetingsdag voor (ex)geüniformeerden en (jonge) veteranen

VETERANENDAG 2017

Van de voorzitter.

 

Beste leden,

Ook dit jaar heeft onze Vereniging weer deelgenomen aan de jaarlijkse Veteranendag.

Een afvaardiging van bestuur en leden heeft de officiële opening van de dag in de Ridderzaal bijgewoond. Naast het programma in de Ridderzaal, met de Koning, de minister president en de minister van defensie, zijn onze vertegenwoordigers aanwezig geweest bij de grote medaille uitreiking op het Binnenhof en tot slot hadden zij een mooie zitplaats op de eretribune om van daaraf het defilé te zien voorbij trekken.

Op het Malieveld waren we aanwezig met een stand. De organisatie daarvan wordt bij toerbeurt gedragen door één van onze afdelingen. Deze keer was dat de regio Midden. Voortrekkers van deze afdeling zijn natuurlijk de voorzitter Ton Bekker, Jan Willem Augustinus en terug in een LVVGNKD functie de oud secretaris van het dagelijksbestuur, Leontien van den Berg.

Zij werden bijgestaan door vrijwilligers, zowel van de Vereniging als ook van Buddy Support.

Ik dank allen die meegewerkt hebben aan de voorbereiding en uitvoering van deze dag zeer voor hun inzet. Het was uitstekend geregeld!

Onze Regiments adjudant, Cor van den Dungen, dank ik voor zijn support.

Het detachement dat deelnam aan het defilé onder leiding van de eerste luitenant Smit zag er prima uit. De mix van jonge actieve veteranen en de nog lang niet oude post actieve veteranen was prima. Maar toch ook een kritische noot; de Vereniging telt ruim meer dan 200 leden. Daarvan hebben er vijf meegelopen en dat vind ik erg weinig. Ik nodig de leden nu reeds uit om volgend jaar ook eens mee te lopen. Je zal ervaren dat het een leuke en enerverende bezigheid is.

Tot slot een woord van grote waardering voor één van onze oudste leden, de Indië veteraan en Engeland vaarder adjudant buiten dienst Wim Faas. Wim is 90 jaar nog altijd fit en aanwezig tijdens Veteranendag bij ons op het Malieveld. Ik weet zeker dat hij als 91 jarige er volgend jaar ook weer bij zal zijn.

 

Met vriendelijk groet,

 

Arie de Jager